Amalaki

Vitamine C en antioxidant boost

Amalaki, ook bekend als Amla, is een Indiaas traditioneel superfruit.

In Ayurveda wordt Amalaki vooral gebruikt voor het onderhouden van een goede gezondheid, zeker in deze tijd met al zijn uitdagingen op emotioneel, mentaal en fysiek gebied.

Amalaki wordt al eeuwen gebruikt als een middel dat het immuunsysteem versterkt. Daarom is Amalaki bijzonder goed preventief inzetbaar.

Algemene informatie

De vrucht van de Amalaki-boom is een van de grootste natuurlijke bronnen van vitamine C ooit ontdekt. Amalaki komt van het Sanskriet woord Amla, dat ‘zuur’ betekent. De smaak van de Amalaki vrucht is dan ook zuur en dat komt door de grote hoeveelheden vitamine C die in de vrucht aanwezig zijn. De vorm van vitamine C die de vrucht bevat is zeer goed opneembaar door het lichaam.

 

Vitamine C is een belangrijk antioxidant, maar de antioxidant werking van Amalaki is veel sterker dan wanneer vitamine C alleen wordt gebruikt. Dat komt doordat het hele kruid nog andere nutriënten bevat die een antioxidant werking hebben en voor synergie zorgen.

 

   Amalaki

  (Emblica officinalis)

  • Ondersteunt gezichtsvermogen
  • ondersteunt het immuunsysteem
  • Vermindert vroegtijdige veroudering
  • Mild laxerend
  • Sterk antioxidant
  • Reinigt via lymfe, bloed en lever
  • Ontstekingsremmend

  Onderzoek naar Amalaki

  Artikelen over Amalaki

  Vitamine C staat bekend als een sterk antioxidant, dat bescherming geeft tegen de schadelijke vrije radicalen in ons lichaam. Het is dus belangrijk dat we voldoende vitamine C binnenkrijgen.

  Een teveel kan echter voor verzuring zorgen. Teveel zuur kan problemen geven in de maag en darmen en is op langere termijn slecht voor het botstelsel. Amalaki bevat van nature een hoog gehalte aan vitamine C en aan calcium en functioneert als calciumascorbaat.

  De vitamine C in Amalaki is van hoogwaardige kwaliteit en kan door de aanwezigheid van calcium in grote hoeveelheden worden opgenomen. Naast de neutraliserende werking op de zuurgraad in het lichaam geeft calciumascorbaat versteviging aan de vaatwanden.

  Amalaki heeft door reiniging via de lymfe, bloed en lever een positieve werking op de huid. In India wordt Amalaki van oudsher al in cosmetica en haarverzorgingsproducten gebruikt.